Mazhor

DECEMBER 2019
Mazhor vermaakt zich uitstekend ! Hij brengt heel wat leven in de brouwerij ❤️

September 2019

Juli 2019

Juni 2019

2018

Mazhor (in NL per juni 2019) is een lieve loebas die een consequente, liefdevolle baas nodig heeft. Mazhor is een hond waarmee je soms een compromis sluit: je accepteert als hij niet meteen luistert. Je weet dat hij je hoort, en hij komt ook echt wel, maar hij is nog even druk met wat anders…. Mazhor zal op je letten, bij je willen zijn, hij is de grote knuffel in huis, je levende vloerkleed, hij zal met je op de bank willen liggen, Mazhor is een puur en eerlijke hond!

Sociaal karakter
Mazhor is dol op mensen, honden, katten. Hij kan met allemaal even goed. Hij speelt graag, veel en super enthousiast met honden waardoor in zijn huidige roedel slechts één hond dolgraag met hem wil spelen. De rest snauwt hem af (ze vinden hem te enthousiast) en dat accepteert Mazhor ook.

Met de wandeling
Quote van Mazhor: ontdekken; nieuwe ervaringen op doen!! Feit is dat hij dolgraag op elke interactie afgaat die hij maar denkt te zien want dat is fun, cool en hij wil erbij zijn. Met name is hij dol op andere honden die hij in de verte ziet. De gentle leader corrigeert hem goed en hij is daarmee goed onder controle te houden. Onze voorkeur is echter dat hij in een omgeving terecht komt met minder prikkels, dat geeft voor iedereen rust. Het wandelen in een drukke sociale omgeving is nl. een té sportieve workout.

Medisch
Mazhor had in zijn leventje een slechte start. Met een gebroken heup en poot werd hij uitgemergeld op straat gevonden. Zijn karakter heeft daar absoluut niet onder geleden. Hij is ontzettend sociaal, en knuffelig. De aanwezigheid van de vele video’s laten je zien hoe leuk hij is. Vanwege zijn medisch verleden is MyMartin met deze knapperd naar de dierenarts gegaan. Zijn oude heupfractuur is zeer duidelijk op de foto’s te zien. Zijn rechter achterpoot laat een verdikt bot zien, waaruit blijkt dat zowel zijn rechterheup als -poot ooit gebroken waren. Als je Mazhor ziet spelen merk je er allemaal niks van; hij lijkt nergens last van te hebben. Als je oplet zie je tijdens het wandelen een lichte afwijking in zijn lopen. Op de foto’s is verder te zien dat Mazhor een vergroot hart heeft. Echter, momenteel heeft hij geen klachten die passen bij hartfalen, dus medicatie is nu niet nodig. Te sportieve personen adviseren wij echter niet voor deze reus.

Wat zoeken wij voor Mazhor?
Een gezin dat rustig maar consequent met Mazhor zal omgaan. Mazhor is vaak heel kalm, soms super speels, absoluut toegewijd maar een beetje geduld hebben is handig, omdat Mazhor de neiging heeft onafhankelijk en koppig te zijn. Niet op een vervelende manier maar die karaktereigenschap is licht aanwezig. Als je daar de lol van inziet, komt het helemaal goed.

Mazhor zoekt verder een grote tuin/terrein (met reeds een hondenvriend) waar hij heerlijk in kan rondlopen en waken als hij wat hoort. Hij zoekt absoluut uw gezelschap en interactie. Interactie is een must want hij is super sociaal. Los in de tuin of in huis, Mazhor is een hond die zich overal lekker voelt. Hij wisselt graag het slapen af, soms blijft hij buiten maar vaker komt hij hard aangelopen en kiest hij ervoor om binnen te liggen.

Houding tov kinderen: Goed. Gezien zijn lompheid adviseren wij Mazhor enkel bij kinderen vanaf 14 jaar.

Houding tov andere honden: Goed. Mazhor leeft nu samen met teefjes en reutjes en vindt het heerlijk om met ze te spelen. Mazhor kan prima als tweede hond worden geplaatst.

Houding tov katten: Het foster gezin in NL heeft ook katten.

Kan alleen zijn: Tijdens de werkuren ligt Mazhor in de bench. Als het foster gezin thuis is, wandelt hij los in de tuin of is binnen in huis.

Autorijden: Goed. Heel rustig zit hij in de auto.

Gezondheid: Mazhor is gevaccineerd, gecastreerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Kennismaken met deze fantastische lieve reus? Een gesprek met het foster gezin of een vrijblijvende kennismaking is altijd mogelijk.

Gezien zijn medisch dossier zoeken wij een familie die hem wil adopteren voor een aangepaste prijs van € 195,-. Dit doen wij omdat MyMartin niet in de toekomst kan kijken. Volgens de dierenarts is het ook niet te voorspellen. Mazhor kan oud worden zonder een centje pijn, maar misschien krijgt hij ooit wel last en moet hij bv medicijnen krijgen.
*note: Momenteel heeft hij totaal geen medicatie en/of extra aandacht nodig.

1. This young male dog named Mazhor (like in music C Major, pronounce tender)

2. Year of birth is approximately April 2018

3. Appearance – Large dog with beautiful proportions. Very emotional boy with a good disposition, loving communication with a person and in great need of him.

4. Weight is 26 kg, size at withers is 55 cm

5. Health – Fracture of the rear right thigh. Despite the injury adapted and has no external manifestations of the old injury. Active, mobile.

6. Castrated. Vaccinated. Chipped.

7. The history of the dog
Found at the age of three months on the street with a serious hip fracture. Could not move. He lived with a sadist who beat a puppy, practically did not feed him and as a result, after inflicting injuries, he was thrown out onto the street. He was picked up by volunteers and was in the veterinary clinic where he began to undergo rehabilitation. A wide range of studies was done, including radiographs in dynamics, an echogram of the heart, regular biochemical blood tests, studies on parasites, and much more. After treatment, the moment the puppy is in great shape, in the past, difficulties with the gastrointestinal tract, in a good mood, mobile. It is located in a very good family in a private house. Foster place.

8. Food – Eats premium quality dry food.

9. Character – Calm and friendly disposition, the puppy with pleasure plays with people and with other animals

10. Attitude to adults – extremely friendly to everyone around him, including strangers.

11. Attitude to children – At the moment, he regularly communicates with a large number of children, the youngest of whom is 2 years old, as well as 6 years old and several teenagers

12. Relationship to other males and bitches – Lives with two females. Friends, plays, there are no conflicts.

13. Attitude to cats – Lives together with three cats

14. Attitude towards other animals – There is a small interest in hens, but no more

15. How he walks on a leash – he is accustomed to the leash, but when using it he reacts to it normally, does not pull much

16. Does any team know – not yet. Easy in training.

17. How he drives in a car – Perfectly endures trips, loves being in a car, reacting calmly

18. Can one stay at home – he stays regularly at home with the second dog, very good, calm. Not baring dog. Smart boy.

19. Toilet – accustomed 3 times per day, outside

20. Toys – Loves toys and bones

21. Wishes by owners – he is suitable for all categories of people. Given the size – it is preferable not to the elderly. Perfectly fit into a family with a dog or cat. Excellent get along with children.

22. Wishes at the place of residence – all options