Mayka

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 01-07-2020
✝︎ 23-09-2022
Naam: Mayka
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2011
Schofthoogte: 40 cm
Gewicht: 13 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 10 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
SEPTEMBER 2022

Mayka, lieve, kleine, dappere, sterke, Mayka. Jij, die op jouw manier zo genoot van het leventje dat je had opgebouwd in de afgelopen twee jaar, binnen jouw vermogen. Je sterke karakter, je acceptatie een paar keer per dag dingen te doen die je liever niet deed, je blijdschap iedere keer als je weer thuis was. Hoe je genoot van alles wat eetbaar was. Je band met Plushka, Toby, de katten en je vriendschap met Leentje. Je grappen en je streken. Je nieuwsgierigheid. Hoe heerlijk diep en ontspannen en met geluidjes kon je slapen in je eigen hoekje. Overrompeld werden vooral jijzelf, maar ook mij en de omgeving toen een ziekte in zo korte tijd alles veranderde. Jouw sterke lijfje kon dit niet aan. Gisteren namen we afscheid van een heel bijzonder hondje. Mayka, het is hier nog niet doorgedrongen, maar wat laat jij een leegte achter.

SEPTEMBER 2020

Mayka is nu 3 maanden hier en het gaat steeds beter met haar, ze geniet van het leven binnen, gaat de andere honden steeds meer als maatjes zien en laat zich heerlijk verwennen met alles wat ze lekker vindt. Mayka krijgt heel langzaamaan ook steeds meer vertrouwen bijvoorbeeld als ze met de andere honden  even alleen moet blijven. Ze begrijpt steeds meer dat dit niets bijzonders is en weer goed komt. Omdat het buitenleven voor Mayka (nog steeds) moeilijk is, is het mooi om te zien hoe ze zich binnen kan amuseren met haar grappen dolle momenten en luieren op de mat. Uiteraard komt Mayka wel buiten maar na de nodige boodschappen vindt ze het meestal wel goed. Het wennen aan het nieuwe leven is voor Mayka nog niet klaar, ik denk dat het wennen nog heel lang gaat duren en ben heel benieuwd hoe het zich verder gaat ontwikkelen.

Mayka kwam begin 2014 in het asiel. Ze woonde met nog acht honden bij een oude mevrouw in een appartement, er werd niet eens met ze gewandeld. Toen de vrouw stierf werden de honden naar het asiel gebracht. Zeven honden zijn in Rusland geadopteerd. Mayka en haar “stief”broertje Bucyk (reeds geadopteerd in België) bleven achter de tralies. De vrijwilligster in Rusland zag de hondjes springen en rennen maar ze waren erg bang, ze hadden geen vertrouwen in de mens. Zij kwam twee keer per week naar ze toe om te voeren en te laten wennen aan hun nieuwe omgeving. Onze vrijwilligster nam Mayka mee naar huis. Mayka woonde met andere honden en een kat.

Mayka, nu 9 jaar, een vrolijk, beweeglijk, vriendelijk, schattig, maar onzeker teefje. Ze heeft als kenmerk een witte pluk in haar nek en einde staart. Mayka leeft bij de foster in België met nog twee teefjes en een kat. Ze is sociaal naar mensen, honden, katten, paarden en andere dieren zoals kippen. Mayka heeft graag de aandacht van haar fostermama en kan weleens grommen tegen de andere honden, als ze te dicht in de buurt komen. Ze krijgt de vrijheid om in huis rond te lopen. Ze is geen sloper. Kan een aantal uurtjes alleen thuis zijn, dat is met aanwezigheid van andere honden. Ze heeft zo haar speel momentjes met haar fostermama, dan komt ze als een dolle aanrennen en duwt ze haar hele lichaam tegen je aan om te knuffelen, fostermama vindt haar grappig.

Mayka zou geplaatst kunnen worden bij een stabiele hond als gezelschap. Autorijden vindt ze echt geweldig! staat dan ook te popelen om mee te mogen. Haar enthousiasme/ongeduldigheid in de auto zal ze in het begin gaan graven in de dekens en gaat dan rustig liggen. Ze houdt van (bos)wandelingen (in rustige omgevingen!) en is braaf aan de lijn, kan een beetje trekken als ze iets spannend vindt. Ze loopt graag tegen je aan en vindt het fijn om bij je in de buurt te zijn. Drukte doe je Mayka ECHT GEEN plezier mee. Wandelen in het bos, akkervelden zijn haar favoriete plekken, waar ze weinig prikkels ontvangt. De buitenwereld vindt ze erg spannend en maakt haar onzeker.

Wij zoeken voor Mayka een geduldige adoptant met ervaring. Iemand met tijd en haar de aandacht kan geven die ze nodig heeft, maar ook consequent is. Iemand die dag in/uit Mayka de drempel over  wil dragen, de buitenwereld in. Eenmaal vertrouwd zult u zien wat een geweldig en trouw karakter ze heeft. Als ze haar dosis knuffels, voer, kauwstaafjes en haar wandelingen (rustige omgeving) krijgt, is ze al een tevreden huishond.  Ze hecht zich aan de personen waar ze zich veilig bij voelt. Gezelschap van een stabiel hondenmaatje waar ze steun van krijgt zal ze als prettig ervaren. Haar nieuw baasje is natuurlijk lief, rustig, geduldig en zonder al te hoge verwachtingen. In een druk gezin zal Mayka zich niet happy gaan voelen. Ze zoekt rust in haar leventje…. ze heeft moeite met drukte en lawaai, vooral buitenshuis. Ze ervaart binnenshuis, en de auto als een veilige plek.

Wie gaat het avontuur aan met Mayka op haar manier, laat haar zien dat een honden leven ook fijn kan zijn. Woont u rustig gelegen, vindt  u het leuk om Mayka met de auto mee te nemen, om dan lekker te gaan wandelen. Dan is vrolijke Mayka het hondje wat u zoekt.

Mayka appeared in a shelter with her 8 brothers and sisters (maybe there was mother as well). 7 dogs found new families and homes in Moscow and the region. And Mayka left with her brother Bucyk, who is currently living in the Netherlands. From March 2019 our volunteer took her home where she lived till this summer with other dog and a cat. Now Mayka is living in a foster home of a dog handler who adjusts her behavior and teaches commands. Because this dog is not easy: she has a lot of fears outside the house, afraids that a person will left her. So she follows her host as a tail. Mayka has already learnt “come here”, “stop” and “go near”. She eats any food and likes dainties.

Mayka doesn’t pay much attention to cats, walks on a leash well but can pull a bit when returns home because street and loud noises frighten her. Anyway, Maya is getting used to them step by step. She likes being at home: she follows people and contacts to them, plays with toys. Mayka would feel comfortable in a house with not big territory for walks.