Mashenka

Geadopteerd: 03-04-2021
Naam: Mashenka
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2016
Schofthoogte: 54 cm
Gewicht: 26 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: Ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: goed
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: onbekend
Autorijden: goed
AUGUSTUS 2022

Hier een foto van Masha in de duinen op Goeree, voor het eerst in een fietskar. In het begin wat vreemd en eng maar uiteindelijk leek ze er plezier in te hebben. De vele snoepjes om haar te belonen en de pauzes op het strand zullen daarbij wel hebben geholpen.

Het gaat verder hartstikke goed met Masha. We zijn echt dol op haar en zijn elke dag weer blij dat ze bij ons is komen wonen.

APRIL 2021

Beste MyMartin,

Even een korte en blijde update: Mashenka is nu meer dan twee weken bij ons en we zijn zo ongelofelijk blij met haar! 

Het gaat tot nu toe boven verwachting goed! Vanaf het moment dat ze binnen kwam is ze heel lief en knuffelig naar ons en wij ook naar haar! Ze wil het liefst de hele dag over haar buik geaaid worden 🙂 We hadden verschillende plekjes voor haar gemaakt in huis, die ze ook direct allemaal uitprobeerde en waar ze zich ook terugtrekt. Ook ligt ze graag op het terras.

Vanaf dag één eet en drinkt ze goed, slaapt ze goed (en veel) en doet ze haar behoeften buiten. En ze is ook opvallend welgemanierd; na 3x ‘nee’ (op een heel rustige toon) is ze niet meer op de bank gegaan. Ook gaat ze onze slaapkamer niet in (we wonen gelijkvloers en de deur staat open).

Wandelen was de eerste dagen nog wel wat spannend. Allemaal nieuwe geluiden, veel geuren, mensen en andere honden. Toch ging ze elke keer blij mee naar buiten en na een aantal dagen hetzelfde kleine rondje meerdere keren op een dag zagen we haar al snel zelfverzekerder worden en leek ze ons ook meer te gaan vertrouwen, waarna we onze rondjes beetje bij beetje zijn gaan uitbreiden. Ze maakt graag contact met andere honden en vindt het heel leuk als we af en toe kleine stukjes leverworst verstoppen onderweg, als een soort speurtocht. Ook vindt ze het heerlijk om te rollen in het gras.

Omdat we haar een wandeling buiten de stad gunden zijn we gisteren met haar naar het strand gereden. Ze kan natuurlijk niet praten maar het leek alsof ze de dag van haar leven had: Ze werd heel speels en maakte veel enthousiaste slidings in het zand 😉 We zijn ontzettend trots op onze bijzondere hond!

Jonge, mooie, zachtaardige en vriendelijke Mashenka is haar vertrouwen in mensen nooit verloren. Zelfs niet na haar op zijn zachts gezegd wrede behandeling door mensen; Mashenka werd neergeschoten en op straat achtergelaten om te sterven… lieve Mashenka blijft altijd vrolijk en opgewekt.

Houding tov volwassenen: Masha is erg sociaal, ze kwispelt met haar staart en geeft haar poot aan alle bekende en onbekende mensen. Mashenka is welgemanierd en delicaat, ze loopt goed aan de lijn en kent meerdere commando’s.

Houding tov kinderen: Mashenka is erg blij als ze niet alleen met volwassenen kan spelen, maar ook met kinderen.

Houding tov andere honden: Goed.

Houding tov katten: Onbekend.

Kan alleen blijven: Ze knaagt niet aan spullen en is zindelijk.

Autorijden: Reizen in een auto, een bezoek aan een dierenkliniek zal Mashenka niet afschrikken.

Gezondheid: Mashenka is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Geen voorkeur.

A young, beautiful, gentle and kind dog Mashenka. People treated her very cruelly, the dog was shot and left to die on the street. Masha does not remember evil, she trusts people and seeks to communicate. A smile never leaves the face of this dog, it is always joyful and cheerful.

Masha is well-mannered and delicate, she walks well on a leash and knows several teams. She does not gnaw things; she tolerates, the toilet outside. Masha is very happy to have the opportunity to play not only with adults, but also with children. Does not conflict with other dogs, the attitude towards cats is unknown.

Traveling in a car, visiting a veterinary clinic will not scare Masha. Masha is very sociable, she wags her tail and gives her paw to all familiar and unfamiliar people.