Marcel

MAART 2019

Even een update betreffende Marcel, die op 8 februari aankwam en sedertdien bij ons woont.

De terugreis verliep heel erg rustig aangezien Marcel inderdaad erg graag auto rijdt en dus gewoon gezellig in slaap viel met zijn kop op het kussentje tussen de twee voorzetels. Hij zat daarbij in het speciaal zeil dat opgehangen was tussen de achterleuning en de voorleuning en steunende op de bank. Hij had ook zo’n bevestiging aan de gordel aan die aan zijn tuigje vastgeklikt was. Ondertussen rijdt Marcel wel meer mee en telkens is hij even enthousiast.

De thuiskomst verliep goed. Ook de ontmoeting met de twee paarden verliep rustig hoewel Marcel toch wat afstand hield toen de paarden te nieuwsgierig dichtbij kwamen.

Ook de kennismaking met de rest van het gezin ging erg vlot. Marcel is een erg sociale hond, ook als er vreemden komen en ondertussen is hij erg gehecht aan de leden van het gezin en ook zij aan hem.

De eerste nacht verliep moeilijk tot wij gewoon mee in de living in de zetel gingen slapen. De nachten erna was dat niet meer nodig.

Hoewel Marcel in het begin netjes zindelijk was, kreeg hij al gauw erge diarree door het verschil van het voedsel hier en wat hij in Rusland gekregen had. Dus trokken we naar de dierenarts en na een weekje was dit weer opgelost. Ook bij de dierenarts is Marcel een, voorbeeldige hond. Ook naar de andere dieren in de wachtzaal: nieuwsgierig maar niet opdringerig.

Sedertdien heeft Marcel regelmatig ongelukjes ’s nachts. Dus zijn zindelijkheid is nog niet in orde. Hij laat dan één of twee hopen in de living. Het is niet altijd, dus momenteel zijn we met een hondenfluisteraar en therapeut aan het kijken hoe dit op te lossen.

Maar oh: wat is het een blije hond. Als je binnen komt of thuiskomt, staat er een kwispelende idioot om uitgebreid gestreeld en geknuffeld te worden. Zijn speelgoed wordt enthousiast gebruikt, waarbij hij bv de bal gemaakt van touw op je schoot komt leggen om duidelijk te maken dat het tijd is om te spelen…

Ga je wandelen met hem aan de leiband, dan is het erg prettig dat hij gewoon naast je loopt, met de leiband slap. Ook als er fietsers, wandelaars of andere honden voorbij komen. Hij is nieuwsgierig maar niet opdringerig. Enkel poezen daar wil hij toch snel naartoe.

Gewoon buiten (in de tuin) doet hij zoals elke andere hond, een beetje blaffen naar de vogels, achter speelgoed aan rennen en gezellig de boel verkennen om uiteindelijk ergens vlak naast je te komen liggen als je ergens mee bezig bent zoals je fiets herstellen. Nieuwsgierig is hij wel.

Veder weet hij ondertussen dat hij niet in de sofa mag, dus doet hij dat pas als je de kamer uit gaat (de deugniet). Hij weet dat hij niet mag bedelen aan tafel, maar je merkt toch heel dikwijls een bruine hondenneus onder je elleboog… En als je ergens gaat zitten, gaat hij vlak bij je liggen, dikwijls zelfs op je voeten. Zo ligt hij bij de maaltijden heel dikwijls gewoon onder de tafel of vlak naast je.

En verder is het een deugniet die wel eens iets durft van tafel halen, dus ook daar hebben we ons gedrag aangepast. Zo heeft hij wel eens een yoghurtbeker te pakken gehad…

Marcel is een blije hond, heel erg sociaal, heel erg enthousiast en erg voorbeeldig op een aantal gebieden.

We merken wel dat hij in Rusland in de zetel mocht liggen en slapen, (nu heeft hij een mooi groot hondenbed), waarschijnlijk mocht bedelen aan tafel en dat er ook wel bijtspelletjes mee gedaan zijn. Maar dat leert hij stilaan af. Hij leert inderdaad heel erg snel, hij heeft snel door hoe iets in elkaar zit.

Hoe lief hij ook is, hoe blij hij ook is, je merkt toch dat er een beetje een trauma in zit door alles wat er gebeurd is in het verleden… Hij wil altijd heel erg dicht bij je zijn. Zo kan hij echt met zijn kop op je schoot komen staan wanneer je in de zetel zit, of letterlijk op je voeten gaan liggen. Hij kan alleen zijn, maar heeft graag volk om zich heen.

Kortom, Marcel voelt zich hier erg goed, toch zijn we ons er van bewust dat hij nog niet helemaal aangepast is. We zijn al ver gekomen, dus het komt allemaal tip top in orde.

En last but not least: bedankt dat wij Marcel mochten adopteren. Hij is een echte schat van een hond.

Jullie doen fantastisch werk en de beschrijvingen die jullie op voorhand gegeven hebben kloppen helemaal!!!

Wij maken reclame voor jullie!

In de herfst van 2015, het seizoen om paddenstoelen te zoeken in het bos, deed een vrijwilliger een vreselijke ontdekking: ze vond een vastgebonden pup aan een boom. Zo vastgebonden dat dit prupsel echt geen kant op kon en zeker zou sterven van dorst, honger en langzame verstikking. Ze heeft de pup meegenomen en bij een dierenarts gebracht, waar hij middels een infuus weer wat opknapte. Marcel (zoals hij inmiddels was omgedoopt) had een peperdure, handgemaakte halsband om. We vermoeden dat zijn oorspronkelijke eigenaars in de veronderstelling waren dat ze een volbloed Labrador hadden gekocht en er achter kwamen dat het een kruising was. Marcel is bij de vrijwilliger opgevangen en wacht nu op zijn gouden mandje.

Marcel is een echte familiehond; hij is een blije, optimistische hond die er graag bij wil horen. Hij heeft een gevoelig karakter en let er op dat ‘zijn clan’ bij elkaar is. Hij is gek op speeltjes, rent graag en is super trouw. Aan de lijn loopt hij netjes mee en hij kent ook al aardig wat commando’s.

Houding tov volwassenen: Goed. Marcel heeft echt het Labrador-DNA als het om mensgerichtheid gaat; hij vindt mensen helemaal geweldig.

Houding tov kinderen: Zeer goed. Marcel gedraagt zich als een ‘nanny’. Echter, heel kleine kinderen zou hij omver kunnen lopen – dus beter bij wat oudere kinderen.

Houding tov andere honden: Goed. Hij wil graag kennis maken met andere honden, maar als die er niet van gediend zijn is hij niet opdringerig en gaat hij weer zijn eigen gang. Marcel kan prima als tweede hond worden geplaatst.

Houding tov katten: Goed. Hij is nieuwsgierig en snuffelt wat aan ze, maar als de kat het niet leuk vindt gaat hij weg.

Kan alleen zijn: Goed met de aantekening dat er nu ook andere dieren om hem heen zijn als het baasje weg is. Marcel maakt niets stuk tijdens het alleen zijn; hier komt de ervaring in jaren goed van pas.

Autorijden: Goed.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Bij een gezin met iets grotere kinderen is hij uitstekend op zijn plek maar kan uitstekend ook bij een persoon of koppel die het Labrador type waardeert.

Gezondheid: Marcel is gevaccineerd, gechipt, gecastreerd en heeft een dierenpaspoort.

1. This blonde dog named Marcel. We call him Mars or Marcy.
2. Year of birth is 2015
3. Appearance – Labrador’s mestizo. The coat is short. Color: beige, blonde.
4. Weight is 25 kg, the size at the withers is 65 cm
5. Health – the dog is healthy.
6. Castration / Sterilization: neutered. Vaccinated, chipped.
7. History of the dog
Marcel….. In the summer of 2015, gathering mushrooms in the forest, people suddenly came across a terrible find … A small puppy was tied to a tree so that he was practically hanged on a collar. The unfortunate, innocent child was left in the forest to die painfully from thirst and slow suffocation. Scarred, frightened, preparing to meet his last hour, the puppy resisted getting rid of the showering collar. The horror of the approaching death confused his consciousness, and he fiercely resisted his salvation.

A few days the rescued did not drink and did not eat, was absolutely indifferent to what is happening. To save his life, those who found him took the dog to the clinic, where his life was supported by droppers. His rescuers were with Marcel all the time that it took him to come to his senses, began to drink and eat on his own. A very expensive handmade collar suggested that Marcel was bought as a thoroughbred Labrador, and when the grown dog did not confirm all the breed qualities, they decided to get rid of him in such a terrible way.
But in fact, Marcel was the bearer of all the best qualities inherent in Labradors. He is very, very good-natured, playful and infinitely loving people of the dog.
Marcel is good for dogs of any gender and age. But the most important thing for him is his person, his family!

 Marsik is very much waiting for his family, which he can surround with his care and attention, for which his pedigree and pedigree signs will not be important.
He really needs to give his loved ones their love, affection and care.

8. Nutrition – allergies not detected. Eats dry food / canned food. Loves dog treats.
9. Character – general temperament – very cheerful, loves always is close to a person. Do not offend anyone, everyone is always happy. Very worried if suddenly someone is going somewhere. Recently, a dog was attached to which Mars lived in the same room, he did not sleep a few nights – he was worried.
10. Attitude towards adults – With all people is excellent. Labrador type!
11. Attitude towards children – in a family with children older than 10 years, not because it can somehow misbehave the story, because now lives in a family with three and two years, but because-that he is very active and loving, very fond of children, but does not realize his size. A very small child in a fit of tenderness can accidentally drop. Marcel loves children, for them he is the best nanny.
12. Attitude towards other males and bitches – calmly applies to other dogs. If a new dog appears at home – runs to get acquainted. But he does not insist, if he feels that they are not adjusted to communicate with him. Not intrusive.
13. Attitude towards cats – good, cats do not touch, sometimes can be interested in sniffing. With friendly cats very well. Mars does not pay attention to cats, and if the cat is ready to be friends, then he will make friends with her with pleasure.
14. Attitude to other animals – curious, but does not touch and always go away if they do not intend to communicate with him. Perfect dog!
15. As she walks on a leash – on a leash walks, the first 10-15 minutes can pull to quickly do their business, then calmly.
16. Does any command know: The basic command knows, but executes through times. In Russian. 

17. How to ride in the car: good.
18. Can she stay at home alone – he can stay at home with cats and dogs at home. The age has already outgrown when it is interesting to chew furniture or something else to spoil in the house.

19. Toilet – accustomed. Walks 2 times a day.
20. Toys – likes to run, play, likes toys!
21. Wishes for owners – suitable for any family, able to be a second dog.

22. Wishes at the place of residence – all options for living are considered.