Hati, een Russisch sprookje -deel 1- (07-2017)

Vaak begint het verhaal over een Rushond met de zin ‘dit is een verhaal als zovelen’. Echter, bij Hati hebben wij voor een groot deel haar tijdlijn kunnen achterhalen. Het verhaal van Hati verloopt wonderlijk, bizar, waarschijnlijk vergelijkbaar met zoveel andere rushonden, maar Hati heeft een engeltje op haar schouder zitten.

Winter 2014

Het verhaal begint in de winter van 2014. Een van onze Russische vrijwilligsters (Katya) gaat elk jaar rond de Kerst naar familie per trein, en heeft dan ongeveer 50 minuten overstaptijd. Deze tijd gebruikt zij om zwerfhonden te voeren. Tijdens het voeren in de winter van 2014 viel haar een zeer kleine hond op die in een kartonnen doos woonde (zie foto). Het hondje was hoogzwanger en haar voorpootjes waren kapot. De afwijkende stand van de voorpootjes viel ook op, maar dat was geen prioriteit.

Katya kon het niet over haar hart verkrijgen Hati op deze manier achter te laten. Zij zocht contact met de plaatselijke rescue groep en Hati werd gevangen en naar het asiel overgebracht.

Daar beviel Hati van haar pups in de aanwezigheid van de mensen van het plaatselijke asiel. En dat was haar grote geluk. Het was een zeer zware bevalling voor deze kleine hond. Ze heeft dit ook amper overleefd. Naast het herstel van de bevalling werden meteen haar (voor)pootjes goed verzorgd; deze waren stuk en met de goede verzorging gingen de wondjes dicht.

Het verhaal zou hier kunnen eindigen, maar u begrijpt het al, het krijgt een vervolg…