Gera 2

MEI 2018

Helaas hebben we deze week onze Gera (12 jaar) moeten laten inslapen. Ze was al een tijd ongeneeslijk ziek en kreeg steeds meer pijn. We zijn haar dankbaar voor de twee jaar die we met haar genoten hebben. Voor haar was het, hopen we, een mooie oude dag, nadat ze in Rusland 6 jaar in een asiel gezeten heeft. Toch was ze een lieve en sociale hond en was ze altijd lief met onze kleinkinderen, hoe jong ook. Kiki , ons hondje uit Spanje, zal moeten wennen aan het alleen zijn als wij werken.

Gera 2

MAART 2016

Gera is nu 3 weken bij ons en ze voelt zich helemaal op haar gemak. Ze gedraagt zich super, tegenover iedereen die hier op bezoek komt. We zijn heel blij met haar en Kiki, onze andere hond is ook blij en minder eenzaam nu.

Gera 2Gera mocht naar Nederland komen…bleek het ook nog eens haar 10e verjaardag te zijn. Wát een cadeau…het begin van een gouden toekomst!

Gera is niet meer zo piepjong maar nog heel levendig en kwiek. Een pientere dame! Ze is kalm, gehoorzaam en een heel klein beetje verlegen. Gaat heel goed met andere honden om. Ze is nooit agressief en houdt van wandelen en het gezelschap van mensen. Ze wil graag lekker gekroeld worden, speciaal op haar buikje.

Gera loopt netjes aan de lijn maar kan ook los, ze zal nooit ver weg rennen. Ze kijkt graag diep in uw ogen om te begrijpen wat haar baasje van haar wil. Dit hondje heeft zo enorm veel liefde te geven. Ze is ontzettend lief en het is zo zonde dat deze trouwe schat haar dagen in het asiel heeft moeten slijten. Daarom hebben we haar naar Nederland gehaald. Zij is nu in opvang bij een pleeggezin.

Gezondheid: goed, Gera is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort. Ze mist 2 tanden omdat die los zaten maar de rest van haar gebit is prima in orde.

Houding naar volwassenen: goed, ze is graag bij mensen in de buurt en houdt ontzettend van kroelen.

Houding tov kinderen: geweldig ze is een echte kindervriend

Houding tov andere honden: prima, ze kan zowel met reuen als teefjes goed overweg.

Houding tov katten: Goed. ze draait haar kop weg om even rustig de kat te benaderen en gaat vervolgens lekker rustig liggen.

Autorijden: goed

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur. Gera’s mandje kan over staan waar ze liefde, aandacht en beweging krijgt.

Voorkeur adoptanten: Gera past prima in een gezin met wat oudere kinderen en andere honden. Ze heeft een betrouwbaar, liefdevol thuis nodig. Gera zou zo graag bij een lief, rustig gezin haar dagen doorbrengen. Het is een hond die ontzettend veel genegenheid toont, ze straalt dat van top tot teen uit.

Wie geeft Gera dat gouden plekje dat ze zo verdient?

This dog named Gera
Year of birth: 2006
Height: 53sm
Weight: 21kg
Breed: mongrel
Castration/sterilization: sterilized
Health: Gera had teeth problems, two front teeth were removed because they swung. Other teeth are fine.

Attitude towards adult people: excellent
Attitude towards children: excellent
To male dogs: good
To female dogs: good
To cats: not known

Ability to stay at home alone: can stay alone
Getting over with cars: not known

Preferable housing: it doesn’t matter
Preferences to owners: Gera will suit any family, even to a family with teenaged children or other pets
no matter, would get alone with people of all ages. It’s ok if there are children in the family.

History, features:
Gera is not young and is of average size, sterilized. She is calm, obedient, a little shy, gets alone well with other dogs. She’s not aggressive and likes walks and be with people, she likes care, being patted especially on her tummy. Gera can walk both leashed and unleashed, never runs away far. She likes to look into eyes to understand what the master wants. Communicating with this dog you feel an immense love from her. She is focust on people, that is why she feels bad in a shelter. Gera will suite for people who lead level calm life, who have children. She’l be a good friend and companion. Gera needs home with loving trustworthy and friendly family. She is a wonderful dog and shouldn’t live in a shelter.