Elka

DECEMBER 2019

Bij dezen een update van Elka (Nola) voor de vrijwillgers in Moskou.

Ze is nu 3,5 week bij mij en doet het super goed!! Ze heeft helemaal haar plekje in huis gevonden en geniet van de wandelingen. Op straat word ik voortdurend aangesproken over hoe mooi en lief ze is. Ze wordt door iedereen heel graag geaaid en is ook lief naar andere honden. Soms blaft ze binnen, als ik bijvoorbeeld aan het eten ben en ze er niet bij mag. Ze is ook nog lekker jong in haar gedrag en probeert graag dingen uit. Maar dat hoort erbij!

Bedankt voor de goede zorgen!

Liefs en een pootje van Nola.

Elka heeft zich ontpopt tot een vrolijk, nieuwsgierig en ontzettend trouw hondenmeisje.
Ze houdt haar baasje goed in de gaten en is graag bij hem/haar in de buurt.

Elka is gevonden in de buurt van een winkelcentrum. Ze was erg zwak en zat te bibberen in de koude regen. Ze is meegenomen naar een opvangadres waar ook andere (kleine en grote) honden worden opgevangen. In dit huis is ook plaats voor katten en Elka is bevriend met alles en iedereen.

Elka wordt nu 2x daags uitgelaten en loopt netjes mee aan de lijn. Maar ze vindt het superleuk als ze mag rennen en spelen met andere honden of met hondenspeeltjes. Soms heeft Elka nog een ‘ongelukje’ in huis en daar wordt nu op getraind; ook kent ze inmiddels enkele basiscommando’s.

Houding tov volwassenen: Goed, ze is wat afwachtend naar onbekenden, maar als het ijs gebroken is, is ze supervriendelijk.

Houding tov kinderen: Goed, Elka is gek op kinderen. We adviseren haar te plaatsen bij kinderen vanaf een jaar of 7.

Houding tov andere honden: Goed, Elka is hondengezelschap gewend en maakt graag kennis met andere soortgenoten om mee te spelen. Elka kan prima als tweede hond worden geplaatst.

Houding tov katten: Goed, Elka is katten gewend en niet overmatig in hen geïnteresseerd. Ze heeft ook niet veel belangstelling voor andersoortige dieren; een beetje snuffelen en dat is het dan.

Kan alleen zijn: Goed met de aantekening dat er nu altijd andere dieren om haar heen zijn. Ze krijgt wel een speeltje ter afleiding en gedraagt zich dan keurig.

Autorijden: Goed.

Gezondheid: Elka is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur; zolang Elka voldoende beweging krijgt kan haar mandje overal staan.

Voorkeur adoptanten: Jong als ze is, is Elka een leuke aanvulling voor een gezin met kinderen die met haar willen spelen. Bij een alleenstaand iemand of koppel dat het leuk vindt om een jonge, lieve, speelse hond wegwijs te maken in de grote buitenwereld is ze zeker ook op haar plek.

1. This small doggie named El’ka
2. Year of birth is approximately 2019 January
3. Appearance – the coat is medium, fluffy. Color: fawn with a black mask on its face.
4. Weight is 10 kg, size at the withers 40 cm
5. Health – the dog is clinically healthy
6. Sterilized. Chipped. Vaccinated by her age
7. The history of the dog – El’ka was found near a shopping center. She was wet and cold in the pouring rain, she was very weak. Elya endured the course of treatment, became cheerful, and is looking forward to her master. She lives in the private shelter in a private house with small and large dogs and a cat. She gets along with everyone, loves games.
8. Food – no allergies have been identified. Eats dry food / canned food. Loves dog treats.
9. Character – general temperament – active (she is young and very much interested in this world), affectionate, likes to be next to a person, very good with children, unobtrusive, but always there.
10. Attitude to adults – friendly, good with all people, but not the first sight, needs to stay a bit in a company f new people
11. Attitude towards children – good. Perfecrly fiits in a family with children. Loves children.
12. Attitude to other males and bitches – now lives with other dogs and a cat. If a new kind dog appears, she will go to get acquainted, she can play. Connects good. No fears.
13. Attitude to cats – good with cats, she is not interested in cats.
14. Attitude to other animals – curious, but not touched.
15. How to walk on a leash – walks on a leash well.
16. Does any team know: Learns basic teams in Russian
17. How to ride by a car: good.
18. Can she stay alone at home – she stays calmly at home with the dog. It’s good if there are toys to have something to do in the absence of the owners.
19. Toilet – walks 2 times a day, does not always tolerate, learns.
20. Toys – likes to run, play, loves toys.
21. Wishes on the owners – suitable for any family, possibly a second dog.
22. Wishes at the place of residence – all options for living are considered.