Douglas

Nieuwe naam:
Geadopteerd: 30-01-2021
Naam: Douglas
Geslacht: Reu
Geboortejaar: 2017
Schofthoogte: 40 cm
Gewicht: 20 kg
Ras: Kruising pointer
Gecastreerd: ja
Gezondheid: mank pootje
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 15 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: goed
Autorijden: goed
FEBRUARI 2021

Douglas heeft pret met zijn ‘grote zus’.

Wat zoeken we voor Douglas ?
  • Niet te veel bezoek, rustige omgeving zodat hij niet continue moet waken, eigenlijk het liefste zo min mogelijk bezoek.
  • Honden mogen er zoveel als mogelijk rondlopen en op bezoek komen: Gezellig samen spelen; daar is hij dol op!
  • Een bankje in de zon als straks het eerste voorjaarszonnetje weer tevoorschijn komt (hij ligt graag urenlang in die warme zonnestralen).
  • Een baasje die de snacks goed verdeeld – hij mag niet te dik worden ivm zijn handicap.
  • Geen kinderen of kleinkinderen, daar steelt hij absoluut op een dag een stuk speelgoed van zonder dat hij van plan is om dit af te geven.
  • Uiteraard liefdevolle omgeving want Douglas is echt super lief, hij heeft een enorme hang naar liefde en aandacht.   

Meer weten over deze koppige doch lieve hond? Lees dan zeker verder.

Wie is Douglas ?

Douglas is het formaat gespierde Teckel met karakter van een pittige Mechelse Herder.
Douglas is niet om te kopen als hij iets niet wil. Punt. Hij zal dus die ene schoen / stuk speelgoed niet zomaar opgeven omdat jij dit als baas vraagt. Idem voor stuk brood wat hij aantreft op straat, of die ene kastanje die hij persé mee naar huis wil nemen. Het kan gaan donderen of bliksemen, Douglas peinst er niet over om zijn nieuw verworven ding af te geven.
Hij is dol op een kauwstaafje/bot welke hij dus ook nooit zal afgeven en/of deelt met andere huisgenoten of soortgenoten.

Hij kan met katten zodra het hem duidelijk is, dat hij de katten met rust moet laten. Twijfelt hij aan de geldende regels, dan zal hij zeker proberen via bijzettafeltjes, de tijdschriftenmand, achter de baas langs een sprint achter de kat te nemen.

Hij zal altijd reageren op een auto met een ratelende aanhanger of op een boerentractor.
Hij zal dan een spurt maken om deze lawaaimaker te stoppen. Idem voor opgevoerde brommertjes: daar houdt hij totaal niet van. In hoeverre de riem het toelaat zal hij er in volle vaart op af stuiven. Een dergelijke knetterende brommer moet worden aangepakt (volgens de wetten van Douglas).

Begint u te begrijpen dat hij reeds 2x retour is gekomen van adoptie?

Douglas is waaks – staat hij achter de glazen deur van je serre of achter jouw houten poort van de tuin – dan zal niemand het in zijn hoofd halen om die deur te openen.  Hij heeft een diepe blaf. Bezoek die vertrekt: het kan zijn dat hij in de broek gaat hangen van degene die wil gaan vertrekken. 

Bent u er nog ?  (●’◡’●)  Wat leuk! Onderstaand gaat zijn verhaal verder: 

Douglas is totaal niet zielig, ondanks zijn kromme poot heeft hij een levenslust en energie om er voor te gaan. Het is geweldig om te zien hoe hij slidings maakt in het zand, hoe hij rent over de velden, de kracht, de power ….. hij is altijd vrolijk en enthousiast !

Uiteraard geen long-distance hiking trails vanwege zijn scheve voorpoot  (note: zijn ene voorpoot staat in een hoek van 90 graden naar binnen gedraaid) Na een dik uur actieve wandeling, is de energie van Douglas wel verdwenen; maar ook daarna geeft hij niet op, hij blijft mee lopen. Hij is gewoon DOL op wandelingen! 

Op ruime vlaktes kan hij zeker los. Hij zal niet weg lopen al loopt ie soms wel nét wat te ver vooruit. Hij blijft zijn grens wel opzoeken.

Met alle honden heeft Douglas een geweldige klik. Hij probeert te spelen, doet nooit moeilijk, elke hond mag naar binnen.

Knuffelen met de baas is zijn grote hobby. Hij ligt graag samen met je op de bank, strak tegen je aan, heerlijk te slapen. Hij kan hierin wel ontzettend doorslaan door ‘te eisen’ op momenten dat hij daar zin in heeft, om bij je te komen liggen. Met serieuze duidelijkheid naar Douglas toe (weet u nog: karakter van een pittige herder én de eigenwijsheid van een teckel), is het hem duidelijk en dringt hij zich niet meer op.

Hij kan makkelijk een werkdag alleen thuis blijven zonder dat hij sloopt, is zindelijk, is super trouw aan zijn baasje. 

Douglas komt het beste tot zijn recht, waar hij niet alle aandacht krijgt. Waar hij niet als enige hond rondloopt. Momenteel leeft hij tussen meerdere honden en zijn koppigheid valt niet zo op, omdat er meerdere honden rondlopen. waardoor niet alle focus op hem ligt. Hij past zich perfect aan bij elke roedel/hond en gezien zijn enorm sociale karakter naar honden toe, zou de beste match zijn als iemand reageert met reeds een hond(en) aanwezig. In het verleden reageerden vooral oudere dames op Douglas. Douglas is niet het type schoothondje wat veel mensen denken bij het zien van zjin uiterlijk. Hij heeft natuurlijk een fantastisch mooie snuit.

Douglas heeft de ervaring toen hij pas in NL was, met een uitlaatservice en dat deed hij  super goed en vindt ie geweldig! Ondanks zijn manke poot is hij heel actief, rent en speelt graag. Blijven opletten dat hij niet te dik zal worden. Hij loopt grote stukken op slechts 3 poten en hoe lichter qua kilogrammen, des te beter hij zich kan blijven bewegen.

Voor de duidelijkheid: Douglas is absoluut geen spoedgeval. Hij logeert nu in een gezin waar geen tot weinig bezoek komt, andere honden aanwezig, dik kussen om op te liggen, hij kent de routine, hij vindt het allemaal prima en hij doet het super goed. In het huidige fostergezin loopt hij dus niet in de weg maar het is zo jammer dat Douglas binnen dat ervaren foster gezin een plek bezet houdt, waardoor dit gezin geen andere rushonden kan opvangen.