Dikson

Nieuwe naam: Isidor
Geadopteerd: 01-06-2019
Naam: Dikson
Geslacht: Reu
Geboortejaar: Mei 2014
Schofthoogte: 57 cm
Gewicht: 23 kg
Ras: Kruising herder
Gecastreerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 10 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: onbekend
Autorijden: goed
AUGUSTUS 2020

Isidor, voorheen Dikson toen wij hem van My Martins kregen, is onlangs op doek vereeuwigd. De schilderes José Loeve werd zo door hem geïnspireerd, dat ze ook nog dit gedicht maakte.
Fantastisch toch?

-ISIDOR-
Een bijzondere hond in mijn atelier! Tijdens het schilderen werd het bijna een persoon voor mij.

‘Ik kijk je aan
Jij kijkt naar mij
Verstond je echt
Wat ik net zei?
Hoe kan het dat
je mij begrijpt
een ziel verstopt
verstomd verstilt
gevangen in
een hondenlijf?
Is er ergens
in de tijd
een plek waar jij
dan wordt bevrijd
of was het slechts
een paradijs
waar dieren spraken
en de dingen
En zal dat ooit
opnieuw
Beginnen?

JUNI 2019

Beste MyMartin Team,

Wij waren op zoek naar een maatje voor onze 14 maanden oude Nigiuq een Alaskan Malamute en kozen dit keer niet voor een pup van een bepaald ras, maar wij wilden graag een hond die in mindere of zelfs slechte omstandigheden geboren is, ook de kans geven op een veilig en liefdevol leven zonder honger en angst.

Toen ik op de site van MyMartin terecht kwam viel ik voor de lieve uitstraling van Dikson, die we nu Isidor noemen.
En zo begon het met een afspraak om samen met onze hond naar het foster adres te gaan om te kijken of klikte met ons en onze hond.

En die klik ……. die was er! heel leuk om te zien hoe de honden aan het spelen waren, dat ging heel goed. Dus besloten we Isidor met ons mee naar huis te nemen, en achterin de auto zaten de honden samen naar buiten te kijken.Dat ging dus ook heel erg goed!

Thuis gekomen was alles natuurlijk nog wat onwennig, maar onze Nigiuq gaf Isidor een rondleiding, ha ha! Nu ruim twee weken later is Isidor al goed gewend en voelt zich al aardig thuis. Als ik op de bank zit ligt hij graag bij mijn voeten, daarom heb ik er een kussen neergelegd zodat hij lekker zacht kan liggen. In huis is hij erg rustig en slaapt veel, hij is ook graag buiten in onze hondenren met Nigiuq, en in de tuin spelen ze vaak en rennen achter elkaar aan.

Als we een lange wandeling gaan maken gaat Nigiuq los en laat ik Isidor aan de lange lijn, dan snuffelt hij overal en is erg nieuwsgierig, maar houd ons ook in de gaten, ….dat is een goed teken! Als we na de wandeling even op een terrasje gaan zitten gedraagt hij zich uitstekend en gaat hij rustig liggen. Hij vindt het niet erg als er mensen langs hem heen lopen en reageert niet op de andere honden op het terras.

‘s Nachts kan hij samen met Nigiuq slapen op een bed wat in de hondenkamer staat, de routine in huis en het uit wandelen gaan en dergelijke kent hij al. Isidor is een mooie maar vooral erg lieve hond die een fijn leven verdient, en wij hopen hem dat te kunnen geven. We zijn dan ook heel erg blij met hem! en zijn erg tevreden dat we deze stap hebben genomen!

Bedankt!! Team MYMartin, voor deze fantastische hond.

[shariff]

Dikson is per 18 januari 2019 in NL. Hij is in opvang in de omgeving van Gouda.

Dikson, een prachtige, slanke, elegante en verlegen verschijning, die mag gaan leren dat het leven hartstikke leuk kan zijn! Hij is nu nog een soort van muurbloempje, hij staat nooit vooraan bij het uitdelen van de snoepjes en het vragen om aandacht. Maar hij is zeker nieuwsgierig en wacht netjes op zijn beurt als hij een snoepje aangeboden krijgt. Hij eet graag zijn bak leeg, maar wel in alle rust.

Lieve, bescheiden Dikson is nog wel wat afwachtend dus. Deels zit dit in zijn karakter, deels misschien door zijn asielleven op jonge leeftijd. Het duurt even voordat hij zal ontdooien. In het fostergezin draait hij al lekker mee. Hij vindt het prima als je naast hem op de bank zit, terwijl hij op zijn eigen, veilige stukje van de bank zit. In Rusland kon hij alleen thuis blijven, wel met een speeltje om aan te knagen als vermaak. Bij de foster in Nederland is hij eigenlijk nooit alleen als hond.

Dikson wil graag wandelen en begrijpt dat hij daarom eerst even zijn tuigje aan moet laten doen. Hij springt zelf de auto in. Tijdens de wandeling loopt hij heel rustig met je mee, trekt niet en kijkt af en toe schuin naar je op. Dikson is absoluut conflictvermijdend. Als hij aan de lijn andere honden tegen komt reageert hij niet. Dikson kan prima als tweede hond worden geplaatst. In Rusland leefde hij trouwens samen met een vos, die negeerde hij.

En kijk eens wat een uitstraling Dikson heeft; hij moet toch ooit de mooiste pup van het nest zijn geweest! Misschien was een van zijn voorvaderen de manenwolf; Dikson staat ook zo mooi hoog op zijn pootjes.

Heeft u genoeg geduld, een goed omheinde tuin, eventueel een andere, stabiele hond reeds aanwezig en heeft u alle tijd om Dikson op zijn tempo te laten wennen aan het Nederlandse en/of Belgische leven? Neem dan gerust contact met ons op. Wie weet bent u de de perfecte match voor Dikson.

1. This is Dikson. Simple dog.

2. Year of birth is around May 2014

3. Appearance – very close to shepherd dog. He reminds me a deer in his youth

4. Weight 23 kg. Size at the withers 57 cm

5. Health – clinically healthy

6. Castrated. Chipped. Vaccinated.

7. History of the dog

Dikson is a young, slender dog of a sheepdog color.
Dixon is an elegant dog that looks like a young deer. It has a very beautiful exterior.
He is gentle and trembling.
Dixie got into the shelter as a teenager.
And instead of the child’s caress and tenderness, he received the brutality and cruelty of the orphanage.
But patience and work make a miracle!
That’s the efforts of the guardian did not pass in vain! Dikson began to trust the person, to rejoice in his arrival.
Dikson perfectly learned to walk on a leash. He is allowed to run and without a lead – comes at a call.
Dikson, we are very much looking for a reliable responsible and patient host who will find a common language with him.
In Russia, on the Dikson website, one man saw him and he liked him.
Man came to the shelter to meet Dikson. Then he came again and took Dikson home.
At first Dikson was afraid of everything – the staircase, the elevator, he was afraid to go out into the street, but after a week he gradually thawed and already began to pat to his master, substituting his stomach for carding and having the toilet adjusted.
I called the owner and he said that with Dikson everything was fine, but here the owner himself got an allergy so…. Unfortunately but in two weeks Dikson came back to the shelter, the ticket that Dikson pulled out was not happy.
I want to give Dikson a second chance, but not in Russia, let it be a house or an apartment, if only he would walk a lot and eat well.

8. Nutrition – eats drying, canned food

9. Character – general temperament – active, attached to the owner, unobtrusive

10. Attitude towards adults – friendly with acquaintances, careful with strangers, but quickly get used to.

11. Attitude towards children – not known. Prefer the family with adult kids

12. Attitude to other males and bitches – Friendly with cables with bitches, never fought anyone. When walking on a leash along the street on other dogs does not react.

13. Attitude to cats – Unknown.

14. Attitude to other animals – Lived in an apartment with a fox and did not react to it at all.

15. How he walks on a leash -walks well on a leash, does not pull, does not react to other dogs

16. Does any team know – not known

17. How to ride in the car – very good, jumps himself.

18. Can he stay at home alone – remained at home alone, did not spoil anything, only gnawed toys, milk packs

19. Toilet – dog lives in the shelter. During the walk time does toilet outside

20. Toys – On the street comes with the owner next door, if you let go, you can run and frolic, but immediately runs to the call

21. Wishes for the owners – is able to become a second dog in the family and the elderly couple.

22. Wishes at the place of residence – all accustomed