Byron

FEBRUARI 2017
Byron
DECEMBER 2016

ByronVanaf het moment dat Byron bij ons kwam, zijn wij naar ons vakantiehuis in Oude Tonge gegaan. Daar konden Milan en hij in een afgesloten tuin vriendschap sluiten en voorzichtig aan zijn nieuwe baasjes wennen. Dat lukte wonderwel, maar aan alle vakanties komt een eind en na drie geweldige weken werd het de hoogste tijd om naar huis te gaan en te wennen aan de rest van de familie. Hij lag daar soms in de tuin aan een lange lijn. Na twee dagen heeft Baaijtje de lijn doorgebeten of losgetrokken en was met de noorderzon vertrokken. Met man en macht hebben we vijf weken lang naar hem gezocht en uiteindelijk hebben we hem in een vangkooi te pakken gekregen op het AZC in Gilze. 52 teken later bleek hij zich prima gered te hebben en deed meneer net of hij nooit weggeweest was. Hij is absurd bang voor luchtballonnen, dus of dat het nu geweest was dat hij wegliep…………nu gaat het prima met hem, hij speelt, sinds een paar dagen ook met mij en komt voorzichtig steeds vaker een aaitje halen.

SEPTEMBER 2016

Het komt wel goed met mij!

JULI 2016
Deze ochtend in de vroege ochtend naar omgeving Breda gereden, kennismaking met een familie en de reeds aanwezige reutjes en dat ging super. Adoptie kon definitief plaatsvinden.

JIPPIE !!!!! Lieve zachtaardige BYRON !!!
Je was mijn kanjer !! Zal je ook altijd blijven…!

Byron komt terecht bij een gezin die veel ervaring heeft met honden als Byron. Zij zullen hem met liefde begeleiden! Ik heb er zoveel vertrouwen in !
Echt meer dan super voor deze zwarte parel !!!

Op naar een stuk of 15 prachtjaren, zodat hij de nare eerste jaren uit zijn geheugen kan wissen. Op naar een hondenléven Byron, maak er wat van! Enne, niet in je eentje aan de wandel, hè?


Byron: onze zwarte parel.

Byron staat wel op deze site, maar is alleen voor de perfecte uitzondering beschikbaar voor adoptie. Zoekt u een makkelijke lieve gezinshond die zonder moeite bij uw leven aanschuift, stop dan maar met lezen. Kijk dan vooral wel naar onze andere honden op de site, er zijn genoeg heerlijke huishonden.

Byron was in Rusland gezinshond, maar werd in het Russische rot-asiel gedumpt omdat zijn baas dacht dat Byron een rashond was. Toen bleek dat Byron geen stamboom had, moest Byron het asiel in. Dat was nog boffen, in Moskou had hij ook op straat gegooid kunnen worden, of vergiftigd, of achter een vrachtwagen gebonden. Dat is niet gebeurd, maar Byron heeft duidelijk wel mishandeling gekend.

De asielen in Moskou zijn niet vergelijkbaar met Nederland: geen warme mand, geen goed voer, geen verzorgers die om je geven. Alleen onze vrijwilligers die wekelijks langskomen. Deze vrijwilliger zag de prachtige zwarte parel zitten en verkommeren. Byron was geknakt. Met zijn huishond -achtergrond kon hij het niet in deze rotsituatie, hij ging geestelijk kapot. We hebben hem snel op onze site gezet, waarna er net zo snel een adoptant voor hem viel, maar tijdens de procedure bleek hij te erg beschadigd om hem te kunnen plaatsen. Met pijn in ons hart hebben we de adoptie geannuleerd en Byron van de site gehaald. Bij MyMartin zoeken we naar plaatsbare gezinshonden. Dat betekent dat we selectief zijn – hoe afschuwelijk dat ook is.

Toch vergeet je als team zo’n hond dan niet meer. Een van onze Nederlandse teamleden heeft een groot hart voor herders en kon deze geslagen hond niet uit haar hoofd zetten. Zij besloot hem toch een kans te geven en hem in foster te nemen. Fosteren is de mooiste kans die je een hond kunt geven om met een goed gedragsprofiel het perfecte thuis te vinden.
Sinds eind mei woont Byron in foster bij ons teamlid. Hij krijgt liefde en begeleiding, met goede hoop dat zijn geknakte ziel zich herstelt.

In haar roedel van 3-5 honden voelt hij zich duidelijk prettig, en ook tegen de kat is hij vriendelijk. Naar mensen is hij bescheiden en afstandelijk. Byron is, na alle klappen die hij in Rusland heeft gekregen, nog steeds zachtaardig en vriendelijk maar zelf contact zoeken vindt hij duidelijk moeilijk. Mannen vindt hij doodeng. Hij leert nu langzaam dat hij weer op een zacht kussen mag liggen (en geniet daarvan!) en vooral dat mensenhanden er zijn om eten te geven en zachtjes te aaien, niet om te slaan.

U begrijpt: Byron is geen kant en klare familiehond die we zomaar plaatsen. Zijn foster heeft heel bewust voor deze hond gekozen en heeft alle tijd en geduld om hem te begeleiden, om hem iedere dag weer een heel klein beetje vertrouwen te geven. Zij zal Byron in dit proces niet zomaar laten gaan.

Maar stel… stel dat de perfecte adoptante toevallig langskomt, dan valt er te praten. Bij wie zou Byron kunnen aarden?

Bij iemand die herdershonden begrijpt en kent, die alle tijd en geduld van de wereld heeft, en die al meerdere (herders)honden heeft (gehad). Iemand die een volledig afgesloten tuin heeft en die het leven door de ogen van Byron kan en wil zien. Iemand die het tropengeduld heeft om iedere dag een heel klein stapje met hem te zetten, en als dat niet lukt, het gewoon morgen nog eens probeert. Iemand die accepteert dat dit misschien nooit een hond zal worden waar je mee op een druk terras kunt zitten, of die je gezellig los in het park kunt gooien. Misschien. Misschien. Hoe Byron zich met veel liefde, geduld en de juiste begeleiding zal ontwikkelen weet niemand honderd procent zeker.

Wij zetten Byron (nu) niet actief in de schijnwerpers voor adoptie. Maar bent u toevallig die fitte 50-60-70+ -er met een rustig huishouden, misschien wel een leuke zelfverzekerde teef, ervaring met herders, een waterdicht omheinde tuin, veel vrije tijd, vooral heel heel veel geduld, rust en liefde en wilt u deze zwarte parel begeleiden, helpen ontwikkelen en een mooi leven geven, neem dan contact met ons op. Een gesprek met de foster is altijd mogelijk. Wie weet bent u Byron’s mooiste kans.

This dog named Byron

This is full information about him.

Health –he is healthy dog, vaccinated by his age, has a chip.

Breed – mongrel

Neutered

Age – born in December 2013

Height – 60 cm

Weight – 25 kg

Attitude towards adults – perfect, no aggression at all, very fond of care and affection. He has wonderful character – curious, soft and friendly. He likes to be with people, adores to play and run in company of men and dogs.

Attitude towards children – fits for families with children, absolutely non-aggressive, very kind and tender dog.

Attitude towards other dogs – now he lives in an aviary with other dogs and he is good with them. Can be a second or third dog in the family.

Attitude towards cats – he can also be the friend of cats.

Preferable residence – it doesn’t matter, the main thing for him is to be loved, fed, walked and patted often. For him will be good to live both in a house with garden and in city apartments .

Owner preference – fits perfectly in any family, or families with children, or elderly people, families with dogs and cats.

History, particularities – volunteer’s story: he spent some time in the family – when he was a puppy, but not all members loved “shelter dog”… Byron got well with all members of the family, especially with children. He even went on contact with a cat. He tried, he wanted to become a part of this family, but … but someone in the family said – “I do not want such dog” … and he was returned to the shelter.

When we brought him into aviary Byron cringed, rested against a lattice, put his nose into my hands, closed his eyes and sighed… And it was so much pain and despair in his sign that I hugged him and said “Men don’t cry”. You are strong, you go on through life forgetting the pain of betrayal. You will find new family and will not look back on those who betray”

Byron closed his intelligent eyes and nuzzled my neck. He understood. He is waiting. He is waiting for those who are among the other dogs at the shelter will find him and will never betray “shelter dog”…