Bucyk

JULI 2019

Nog eens een paar fotootjes van Bucky.
We hebben samen een heerlijke tijd gehad in Ierland, wat een plezier om met hem op reis te gaan!
Heerlijk samen in de auto, de boot was geen enkel probleem en (bijna) overal vrij rond rennen.

Deze trip gaan we niet gauw vergeten.

MAART 2019

Hier is alles prima!
Volgende maand gaan we met Bucyk naar school, hij is er klaar voor.
Hij vertrouwt mij helemaal, luistert al naar “kom”, “wacht”, … en wandelt mooi naast mij zonder riem. We bouwen hier dus graag op verder.

Wat ik helemaal niet verwacht had, is dat hij is beginnen te spelen!!! Zijn botje apporteert hij, hij trekt samen met de kinderen aan een touw en van de bal heeft hij al geen schrik meer.

Verder bewaakt hij met een grom en een blaf het huis, dus mijn man is ook heel tevreden.

Groetjes en een knuffelpoot
Bucyk

JANUARI 2019
Alles verloopt hier absoluut prima. Bucyk heeft helemaal zijn draai gevonden. We zijn al verschillende keren allemaal samen op uitstap geweest en telkens vindt hij (en vinden wij) het heerlijk. Hij eet en drinkt prima, de kippen en konijnen zijn al helemaal aan hem gewend geraakt en de kat, tja, die heeft aanvaardt dat Bucyk blijft. 😉

Met de kinderen loopt hij heel graag heel erg snel, zolang hij nog af en toe terug naar mij kan lopen voor een aai, waarna hij weer als een wervelend konijn verder sprint. Ook met mijn man wandelt hij flink mee, al trekt hij nog wat om snel terug thuis bij mij te zijn.

We kennen zijn lievelingskoekjes al en oh wat kan hij zielig kijken als ik zeg dat hij wat moet opschuiven in de zetel, hij draait ons zo om zijn pootje. Samen met mij naar de winkels gaan is zijn favoriete bezigheid, hij huppelt met vier poten tegelijk wanneer hij beseft dat hij alleen met mij in de auto mag. Wat ligt hij dan braaf tussen de achterbank en de passagierszetel met z’n kopje omhoog voor een aai.
En hoe heerlijk vind ik het om thuis te komen na hem twee uur alleen te laten, de begroeting lijkt wel een afwezigheid van een jaar waard.

Kleine grappenmaker Bucyk, af en toe een stuntelaar, maar o zo lief ……Bucyk is de ideale hond voor iemand die een makkelijk gezellig hondje zoekt.

Bucyk, kwam als puber, begin 2014 in het asiel. Hij woonde met nog negen honden bij een oude mevrouw  in een appartement; er werd niet eens met ze gewandeld. Toen de vrouw stierf werden de honden naar het asiel gebracht. De vrijwilligster in Rusland zag de hondjes, springen en rennen maar ze waren erg bang, ze hadden geen vertrouwen in de mens. Zij begon hen te betuttelen, kwam twee keer per week naar ze toe om te voeren en te laten wennen aan hun nieuwe omgeving. Na een tijdje nam ze ze mee voor een wandeling. Bucyk vond de riem in het begin maar niks, maar al snel had hij door dat hij meegenomen werd om leuke dingen te gaan doen. Inmiddels loopt hij graag mee.

Bucyk is een vrolijk, vriendelijk, zachtaardig en grappig mannetje met zijn komisch snuitje en aparte oortjes. Bucyk leeft bij de foster in België met nog drie teefjes. Hij is sociaal naar mensen, honden, katten en paarden. Buiten vindt hij katten leuk om achter aan te rennen, maar doet ze niks. Bucyk is zindelijk en waakt niet. Hij krijgt de vrijheid om in huis rond te lopen maar gaat zelf in de bench liggen. Hij is geen sloper. Kan een aantal uurtjes alleen thuis zijn. (dat is nu met aanwezigheid van andere honden)

Bucyk zou een perfecte stabiele factor zijn voor een hond die graag gezelschap heeft. Bescheiden, kalm, sociaal en rustig. Hij heeft ook grappige spontane ren-buien om met (bekende) honden te spelen. Nieuwsgierig en aanhankelijk, houdt van wandelen, en mee met de auto vindt hij het einde. Braaf aan de lijn. Wandelen langs druk verkeer; hij is er niet van onder de indruk. Komt met je knuffelen en loopt het liefst achter je aan. Ligt bij je in de buurt. Houd je goed in de gaten.
In zijn paspoort beschrijven ze hem als 5/6 jaar, gezien zijn uiterlijk, kan het zijn dat hij ouder is.

Wij zoeken voor Bucyk een adoptant die begrijpt dat deze jongen zijn leven voornamelijk heeft bestaan uit rondhangen in het asielhok. Indien u hem de nodige liefde, aandacht en vertrouwen geeft zult u zien wat een geweldig lief en trouw karakter hij heeft. Als hij zijn dosis knuffels, voer, lekkere kauwstaafjes en zijn wandelingen krijgt, is hij al een tevreden huishond. Zijn voorkeur gaat uit naar vrouwen, bij mannen is hij afstandelijker en heeft meer tijd nodig om een band op te bouwen. Met tieners heeft hij geen problemen mee. Hij hecht zich aan de personen waar hij zich vertrouwt bij voelt. Hij voelt zich het beste met een hondenmaatje, maar dat is zeker geen must.

Bucyk was born in 2013, 41 cm in withers, around 15 kg weight. Healthy, castrated, vaccinated.

There is nothing remarkable in his exterior – a funny muzzle and ears – one is raised, the other is hanging. Funny and cute boy.
He was a teenager then came to a shelter. He was frightened, but showed no aggression. Just ran away and was not given into the hands. He did not trust anyone. We left him and gave time to settle into the new environment.

Little Bucyk grew and became more brave and began to show interest. Especially he wanted to run from the cage when our volunteer Galina was taking out other dogs for a walk. And since he did not go into the hands, she could not let him out. And yet, at one point, she was able to catch him, put the collar on and leash.
Bucyk did not understand what had happened to him, but did not become indignant. He really did not like the leash. But the desire to run somewhere and look something was stronger. And the first walk was successful!

And then it became easier. The dog re-learned the world, he was all interested in. And he began to treat people differently. Began to trust ..

Now this is a completely different dog. Kind and affectionate boy.
He likes to run with his friends, but especially he likes to caress and play with people.

Now he walks well on a leash, eats everything, is friendly with dogs. Unfortunately we don’t know his behavior in a car, with cats, with small children. Because of living in a shelter situation with toilet outside also not clear, probably he needs time to get used to it.