Bonya

MEI 2019

Vandaag zou je jarig zijn geweest, althans, dat was de datum die in je paspoort stond. 12, 13 zou je zijn geworden, wie zal het zeggen.
Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan je denk. Ik mis je lieve, schalkse blikken, je neus die me aantikt, je poot in mijn hand. Je blonde hondenkont die voor me uit dartelt. Gisteren in de tuin gewerkt, je zorgvuldig bijgehouden kuil wordt niet meer bijgehouden en waait dicht. Het leven gaat zijn gang weer, maar soms…zijn er van die momenten…

MAART 2019

Mijn allerliefste Luba is niet meer.

Je was een hond zonder eisen. Als je maar bij me was, dan was het goed. We waren ‘twee handen op één buik’. Hou ik nog veel van je? vroeg ik je dan. Waarop jij altijd met een diep tevreden brom antwoordde. Vandaag moest ik je loslaten. Meisje, lief meisje, wat zal ik je missen; wat doet het zeer. Je was mijn grote vriendin. Wat hebben we een prachtige tijd samen gehad. Het ga je goed, Lovely Luba. Tot ooit.


5 dagen verstreken voordat je ging eten.

2 weken verstreken voordat je de harde keukenvloer verruilde voor je zachte mand.

1 maand verstreek voordat je voorzichtig in de woonkamer kwam kijken.

8 maanden verstreken voordat je mij je vertrouwen schonk. Zomaar, op een dag op het strand, juni 2015.

**************

Het is bijna te mooi om waar te zijn maar er is een foto van dat speciale moment gemaakt.


JULI 2017
APRIL 2017

Breakfast between wooden shoes
Luba (Bonya)

MEI 2016
JANUARI 2016
OKTOBER 2015

Luba (Bonya) 11 oktober 2015 alweer een jaar bij ons. Het gaat goed met haar. Ze heeft zo weinig nodig en is snel tevreden. Elke dag een lekkere wandeling, lekker eten en een bot om op te kauwen en dan is het goed. Ze hoeft geen speelgoed, niet naar speelvelden en niet te spelen met andere honden. Ze heeft een paar hondenvriendjes die ze kent en dat is genoeg voor haar. Het strand vind ze wel fijn en lekker rustig in de tuin liggen is haar hobby. Ze houdt huis en erf dan goed in de gaten. Het enige dat ze op komt eisen zijn knuffels en aaien. Daar krijgt ze echt geen genoeg van!


Dit meisje met haar verstandige, wijze blik heet Bonya (Bonny).

Zij is op straat gevonden en moet ooit een huishond zijn geweest. Een van de vrijwilligers heeft haar mee naar huis genomen voor tijdelijke opvang. Daar woont ze nu met nog een aantal dieren in een appartement.

Gezondheid: goed, ze is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Leeftijd: geboren in 2007

Hoogte: 56 cm

Gewicht: 23 kg

Ras: herder kruising

Houding naar volwassenen: perfect – is gek op aandacht en tederheid. Bonya is een vriendelijke, zachtaardige, goed gemanierde hond. Ze is kalm en rustig en niet opdringerig.

Houding naar kinderen: Bonya is zeer geschikt voor wat oudere kinderen.

Houding naar andere honden: prima, ze vindt het leuk om met andere honden op te trekken. Bij een gezamenlijke wandeling zal ze netjes bij u blijven lopen en niet trekken of op de andere honden afgaan. Ze is totaal niet dominant. Bonya is zeer geschikt om als tweede (of wellicht) derde hond te worden geplaatst.

Houding naar katten: nu woont ze in een apartement met 5 katten en dat zijn haar vriendjes.

Woonomgeving: niet belangrijk, Bonya’s mandje kan overal staan waar ze volop liefde, aandacht en beweging krijgt.

Gezinssamenstelling: zij past in elke samenstelling – gezin met of zonder kinderen/ met of zonder andere honden/katten. Ze is ook prima geschikt voor wat oudere mensen.

Bonya is een geweldige hond. Ze is rustig en zo dankbaar als ze aandacht krijgt en lekker over haar buik wordt geaaid. Ze vindt het ook leuk om met mensen/kinderen te spelen, kan ook goed los lopen en komt direct terug als u haar roept. Ze kan ook heel goed een poosje alleen zijn zonder te blaffen of iets te vernielen.

Wat een meisje, dat wil je toch om je heen hebben!!!!!