Barbie

MAART 2019

Beste mensen,

Vanmiddag hebben wij Barbice (was Barbie) opgehaald. We hebben een goede reis gehad en zijn goed thuisgekomen.

Barbice was rustig in de auto, uiteraard eerst wat onwennig, maar al vrij snel met de kop op schoot! Het contact met onze hond Jack verliep eerst wat moeizaam, althans met veel geblaf, maar samen buiten lopen ging al snel goed en inmiddels is het binnen ook rustig.

Barbice is een schat van een hond en al meteen erg aanhankelijk en Jack niet jaloers. Met de katten is het contact wat minder goed, maar we kunnen in één dag nu eenmaal niet alles verwachten.

We zijn heel blij dat alles zo verlopen is.

Dank voor de ontvangst en voor alle goede zorgen!

Barbie is mooi, actief en vrolijk. Ze is een rasechte entertainster en doet er alles aan om de boel op te vrolijken. Ze is heel gelijkmatig gestemd en vriendelijk naar alles en iedereen.

Barbie (natuurlijk vernoemd naar dé Barbie) is op straat gevonden met het oormerk van het sterilisatie programma. Alle straathonden die worden gecastreerd of gesteriliseerd krijgen zo’n oormerk en worden daarna weer op straat gezet. Arme Barbie lag doodstil en reageerde nergens op. Ze had een verschrikkelijke ontsteking en de hechtingen van de operatie waren los gegaan. Ze is door een vrijwilligster onmiddellijk naar een dierenarts gebracht. Die heeft haar daar helaas nooit meer opgehaald… En zo sleet Barbie haar dagen in een hok van 1 vierkante meter. Dit brak het hart van een andere vrijwilligster die haar heeft mee genomen naar haar flat. Daar heeft Barbie geleerd om in een huiselijke omgeving te leven, netjes op haar beurt te wachten als er gevoerd wordt en een aantal keren per dag te worden uitgelaten.

Houding tov volwassenen: Goed, Barbie is graag bij mensen in de buurt en wordt graag aangehaald. Op onbekenden gaat ze onbevangen af.

Houding tov kinderen: Goed. Barbie is echt gek op kinderen.

Houding tov andere honden: Goed, Barbie speelt graag met andere honden en kan prima als tweede hond worden geplaatst.

Houding tov katten: Goed.

Kan alleen zijn: Barbie is nu eigenlijk nooit alleen omdat er altijd andere dieren om haar heen zijn.

Autorijden: Goed.

Gezondheid: Barbie is gevaccineerd, gesteriliseerd, gechipt en heeft een dierenpaspoort.

Voorkeur woonomgeving: Geen voorkeur.

Voorkeur adoptanten: Barbie is jong en houdt van spelen en rennen. Ze past prima in een actief gezin met kinderen en waar ook andere huisdieren aanwezig zijn. Barbie is ook voortreffelijk gezelschap voor een persoon of koppel dat actief is en lange wandelingen met haar wil maken.

Barbie, a girl born in May 2017. Neutered, vaccinated, healthy. 62 cm tall, weight 27 kg. Was found in the street with a trap-neuter-return program eartag. She was laying on the pavement, didn’t react at all. She had inflammation, suture line disruption. She was immediately taken to the clinic for surgery. Then her volunteer forgot her there, so she was sitting in the box of size 1x1m for too long. And I decided to take her to foster home.
So, Barbie is very beautiful, active and lively. Even-tempered, friendly to dogs and cats. Adores people and kids. She is an excellent companion. Used to living in a flat in town. Loves long outdoor walks, running with other dogs. She is an entertainer. Eats all kinds of food, likes dog treats. Behaves well in a car. Toilet is outside. She can live in a separate house or a town flat.