Aisa

Naam: Aisa
Geslacht: Teef
Geboortejaar: 2015
Schofthoogte: 56 cm
Gewicht: 19 kg
Ras: kruising
Gesteriliseerd: ja
Gezondheid: goed
Houding tov volwassenen: goed
Houding tov kinderen: vanaf 18 jaar
Houding tov teefjes: goed
Houding tov reutjes: goed
Houding tov katten: mix van plagen/pesten, samen slapen
Autorijden: goed

Aisa zoekt een baas waar ze de prinses mag zijn

Aisa is in huis een zeer rustige hond. Ze heeft graag haar vaste plek om te slapen (bench, kussen, deel van de bank). Ze zal heel gelukkig worden door de aanwezigheid van een stabiele sociale reu – groot of klein model maakt niet uit (zie video
Haar korte staartje maakt dan overuren. Echter, een baasje voor haar alleen, alle aandacht en knuffels en samen op pad voor de wandelingen: ook perfect! 

Aisa is een gevoelige hond die erg op haar baas gericht is. Wij zoeken dan ook een baas die kan omgaan met een zelfstandige doch lieve Aisa.

Bij onbekende mensen aan de deur: dan slaat ze aan; ze is daarin zeer waaks. Op straat ben je veilig, zij ziet iedereen en door haar grom wordt je daar ook op geattendeerd. Het is voor vreemden niet handig als deze rechtstreeks op haar aflopen; dit kan ze beantwoorden met opgetrokken lip of een snauw/bijthap.

Eenmaal haar grote vriend, kan je echt alles met haar doen en zal ze luisteren en uren willen knuffelen. Het is duidelijk dat Aisa geen beginnershond is maar voor de liefhebber een schatje. Ze is dol op lekkere snacks, in huis sloopt ze niks, kan enkele uren makkelijk alleen zijn.

Poezen: op zich geen probleem.

Reden van herplaatsing: Aisa woonde bij een gezin plus één teefje. Die combi was geen succes.
Duidelijk was dat niemand gelukkig werd van de (continu terugkerende) ruzies tussen deze teefjes.

Samenvattend: Aisa vindt het heerlijk om alle aandacht van het baasje te krijgen en heeft geen bezwaar tegen 100% aandacht. Als het baasje lekker met haar gaat wandelen en haar dan de kans geeft om te spelen met andere honden (reuen) dan is dat zeker goed.
Echter een leuke reu reeds aanwezig ook hartstikke leuk! 

Aisa is in huis een zeer rustige hond. In Nederland sinds 2017. Ze heeft graag haar vaste plek om te slapen (bench, kussen, deel van de bank). Ze zal heel gelukkig worden door de aanwezigheid van een speelse reu – groot of klein model maakt niet uit. Met alle reutjes kan ze het heel goed vinden. Daar accepteert ze ook (bijna) alles van. Met teefjes ligt dit iets lastiger.  

Aisa houdt zeker nog van spelen. Haar korte staartje maakt dan overuren. Echter, een baasje voor haar alleen, alle aandacht en knuffels en samen op pad voor de wandelingen: ook perfect!
Ze zal moeten wennen, ze geeft zich niet zomaar gewonnen. Eenmaal geaccepteerd is het een klik voor het leven.

Aisa is een tikje eigenwijs, ze weet wat ze wil. Kan ze niks aan doen, zit in haar genen. Zo zal ze bv niet plassen op de stenen al moet ze HOOG nodig; enkel op gras. Ze zal duidelijk laten merken als ze niet in die ene kamer wil blijven liggen. Dan gaat ze staan met haar neus in de lucht en zal daar blijven staan tot je de deur openmaakt waardoor ze naar de locatie kan lopen die zij in gedachten heeft.

Bij onbekende mensen aan de deur: dan slaat ze aan; ze is daarin zeer waaks. Op straat ben je veilig, zij ziet iedereen en door haar grom wordt je daar ook op geattendeerd. Het is voor vreemden niet handig als deze rechtstreeks op je aflopen; dit kan ze beantwoorden met opgetrokken lip of een snauw/bijthap. Eenmaal haar grote vriend, kan je echt alles met haar doen en zal ze luisteren en uren willen knuffelen. Het is duidelijk dat Aisa geen beginnershond is maar voor de liefhebber een schatje. Ze is dol op lekkere snacks, in huis sloopt ze niks, ze is gewend dat wij 8 uur per dag soms afwezig zijn voor het werk.

Poezen: op zich geen probleem. Momenteel woont ze samen met twee poezen. De één negeert ze, de ander loopt ze vaker achterna maar doet er verder niks mee. Ze observeert enkel. Waarom de ene poes wel en de andere niet is voor ons nog steeds een raadsel.

Wij zoeken voor Aisa een tuin waar ze mag waken, een leuke reu (of twee), een klein gezin (max een koppel) omdat te veel personen binnen het huis niet werkt voor Aisa. Ze selecteert haar favoriet (de man of de vrouw) en bv ook oudere kids zal ze niet accepteren dat deze te pas en te onpas het huis betreden. Idem voor bezoek. Zet Aisa maar voor ieders geruststelling apart tot het bezoek weg is.